DRUMSCHOOL

1 September 2011

Heldenmoed tijdens de kinderboekenweek

Knderboekenweek 2012Tijdens de kinderboekenweek 2012 speel ik met de voorstellingenreeks “Heldenmoed” in de Deventer Schouwburg. Klassikaal kunnen de groepen 4 t/m 6 van de basisscholen van Deventer kijken naar deze speciale theatervoorstelling over helden. De voorstelling speelt ook tijdens de Kinderboekenruilbeurs (9 oktober). Het Theaterschip heeft voor de Kinderboekenweek de voorstelling ‘Heldenmoed’ gemaakt.

“Zie, daar lopen twee jongens door de stad. De handen in de zakken en de mutsen op: de blauwe en die met de pompoen. Het is herfst. Dikke regendruppels maken een riviertje in de straten. Ze vinden het koud. Ze zeggen tegen elkaar: “Wat een rotweer. Waarom zijn we eigenlijk weggegaan”. Ze zijn het eens. Het was gewoon stom, maar wel spannend.
Ze zijn bij oma op bezoek, ze kennen de stad niet. Maar dat is het avontuur, vinden ze. Zo worden ze helden. Oma heeft gezegd: ”Je moet weer gewoon naar de toren van de grote kerk lopen. Houd die maar in gaten, dan vind je het huis weer terug “. De oudste van zeven knikte. Dat lukte hen wel. Want echte helden verdwalen niet…”