DRUMSCHOOL

7 November 2014

Coeur d’Artichaut (Katell)

In de zomer hebben we gewerkt aan het nieuwe album van Katell, genaamd “Coeur d’Artichaut”. Op 23 november 2014 wordt ‘ie gepresenteerd in de Chicago Social Club in Amsterdam.

Katell, de Frans-Nederlandse zangeres zingt je naar Beijing en neemt je aan de hand mee naar Neverland. Katell danst, kust kikkers en drinkt je tranen weg. Ze vertelt hoe de aarde verstoppertje speelt met de zon. ‘Coeur d’artichaut’ is een romantisch album maar ook een met rauwe zelfspot. Katell is een vrouw die van zoute woorden houdt maar in de liefde haar harnas laat vallen.

Katell’s muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop. In haar liedjes viert ze de romantiek van de kleine observaties. Het geeft een kleurrijk beeld van de wereld om haar heen. In haar fabelachtige teksten is ze niet bang om impulsiviteit te laten zegevieren. ‘Coeur d’artichaut’ is een persoonlijke boodschap vanuit het hart.
Haar chanson Vite Vite! werd dit jaar veelvuldig gedraaid tijdens de Radio Tour de France uitzendingen van Radio 1. Deze zomer speelde Katell ook diverse keren live op Radio 1.